SUPer SUERFERS CITY CHALLANGE

SUP – Stand Up Paddle Surf, sport koji je u tri četiri godine okupirao Ameriku, Europu i ostatak svijeta dolazi u Hrvatsku. Kako bi ovaj interesantan sport predstavili na najbolji način, organizirali smo atraktivno sportsko natjecanje koje će mediji kvalitetno popratiti i time privući sve od 7 do 77 da nam se pridruže i počnu surfat veslajući s nama...

Da je «SUPer Surfers City Challenge Zagreb» zbilja interesantan koncept natjecanja, potvrdu smo dobili i od Starboarda, najvećeg svjetskog proizvođača SUP dasaka i vesala. Starboard je odlučio ne samo podržati utrku kao partner utrke već napravit promidžbu ove utrke u najvećim svjetskim SUP magazinima. Na taj će način Zagreb i službeno postati surferska destinacija. Zagrebački Jarun pruža idealne uvjete za učenje ovog sporta, treninge, nakon čega možete krenuti u avanture po jadranskoj obali, otocima ili hrvatskim rijekama i jezerima.

Vijesti

2.5.2011.

SUPer Surfers Challenge Zagreb – powered by Lenovo 07.05.2011.

Jeste li spremni za najotkačeniju urbanu utrku ovog proljeća. SUPer Surfers Challenge Zagreb  je urbana, surferska triatlonska utrka. Ako ste se surfajući netom...

9.5.2010.

“Održan je prvi "SUPer Surfers City Challenge Zagreb"„

Mnogi danas, dan nakon utrke, tvrde da je ovo bila najotkačenija utrka godine u Zagrebu, možda i cijeloj Hrvatskoj. Nije važno, namaje bilo super i pozivamo vas sve da nam se pridružite slijedeću nedjelju 16.05. na prvom Hrvatskom javnom testiranju SUP opreme. Prije toga pogledajete kakoje izgledala jučerašnja utrka...

Arhiva

Arhiva vijesti

2.5.2011. | SUPer Surfers Challenge Zagreb – powered by Lenovo 07.05.2011.

Jeste li spremni za najotkačeniju urbanu utrku ovog proljeća. SUPer Surfers Challenge Zagreb  je urbana, surferska triatlonska utrka. Ako ste se surfajući netom upravo ponadali, o gle baš nešto za mene, koji sam cijele zime razvijao svoje gluteus maximuse premještajući se na stolici s lijevog na desni. Može, ali za pobjedu ćeš trebati puno više.

SUP Stand Up Paddling ili ti Uspravno Veslanje Na Dasci (nadamo se da domaći mediji to neće prevoditi jer kratica UVND ne zvući baš) je relativno novi sport, barem u našem podneblju. SUP se u svijetu smatra ultimativnim fitnesom u prirodi, jer dok s gornjim dijelom trupa, uz lagano povijanje koljena radite zaveslaj s dva metra dugim veslom, stopala održavaju ravnotežu kompenzirajući ljuljanje daske lijevo desno. Kako god vam to zvučalo jednostavno ili zahtjevno, SUP je sport za svakoga i sve vas od fitness početnika do pravih fitness brijaća, jer trening može biti lagan ili hard core veslanje. Svi mogu naučiti i u roku 60-90 minuta postati pravi SUP surferi ili barem bez problema savladavati Jarunske mirne vode. Za sve informacije o tečajevima bacite oko na www.surfmania.net.

Da se vratimo utrci, kako to ne bi bilo samo jednostavno SUP veslanje organizator Surfmania dodao je još dva više ili manje zahtjevna elementa, trčanje s trometarskom SUP daskom u ruci i vožnju tramvajem sa SUP daskom. Kako je to izgledalo prošle godine, bacite oko na video, za neka je to bila borba za bogati nagradni fond, za druge lagana zabava.

Nagradni fond

Osim što će vas organizator Surfmania uz podršku Surf Shop obući u atraktivne lycra majice eventa i dati vam mogućnost treninga u tjednu prije natjecanje, za glavne nagrade se pobrinuo LENOVO koji pobjednicu u ženskoj kategoriji i pobjednika u muškoj nagrađuje s dva Lenovo Netbooka. Za ostale natjecatelje postoji nagradni fond za koji se pobrinuo Bora sport koji prvih 10 natjecatelja oblači u Vibram FiveFingers shuze (ak neznate kaj je to, onda niste zaslužili osvojiti ih). Očekuju vas još neke nagrade, ali to je iznenađenje..

Tijek utrke

Start je 07.05. u 10h iz City Centra One, odakle trčite prvu dionicu do ZET-ovog okretišta u Prečkom, tu nas čeka tramvaj za utrku i vozi vas na Trg. S Trga starta druga trkaća dionica, preko Zrinjevca do Kolodvora, gdje opet hvatate isti tramvaj koji vas vozi do Srednjaka odakle trčite treću dionicu do Jaruna. Na Jarunu imate 20 minutni odmor u kojem postavljate perajice na svoje daske i krećete u pravu SUP veslačku utrku dugu 5 kilometara.

Bodovanje

S obzirom da je ovo ipak SUP utrka, trkaći dio je prilično revijalan i nosi maksimum 100 bodova, dok veslački dio nosi 1000 bodova. Ako hoćete biti pobjednik morat će te ipak i trčat među prvih 10.

Oprema

Svi prijavljeni u utrku od organizatora dobivaju na korištenje Starboard Whooper dasku i Starboard veslo, a lycra majicu utrke na poklon.

U tjednu prije utrke Surfmania organizira treninge za sve prijavljene natjecatelje.

Prijavu za natjecanje pošaljite na e-mail: surfmania@surfmania.net

Novinarska Humanitarna SUPer utrka

Po završetku glavne utrke na Malom jezeru održat će se Stand Up Paddle utrka novinara. To će biti lagana kružna SUP utrka oko Otoka ljubavi. Borba se vodi za vrijedan nagradni fond koji je osigurala Turistička Zajednica Grada Zagreba, koje će šestero pobjednika podijeliti i zatim velikodušno donirati Domovima za djecu Zagreb podružnici A.G. Matoš za kajakašku sekciju.

Oprema za novinare

Uz Starboard Whooper daske i vesla, Surf Shop će novinarima na raspolaganje staviti adekvatna neoprenska odijela i neoprenske cipelice kako bi bili potpuno zaštićeni bez obzira na vremenske uvjete i temperaturu jezera, koje je početkom svibnja cca 19-20 stupnjeva.

Svim zainteresiranim novinarima dva tjedna prije utrke, u periodu od 26.04. do 05.05. Surfmania pruža mogućnost da zajedno s trenerima probaju Stand Up Paddling, kako bi vidjeli da je to sport za svakoga.

Vjerujemo da će atraktivnost utrke uz humanitarni karakter privući veliki broj novinara koji će se pridružiti ovom jedinstvenom natjecanju.

Prijave za novinarsku utrku molimo šaljite na surfmania@surfmania.net , pod naslovom Prijava Novinara.

Organizator, sponzori i mediji

Organizator utrke je Surfmania event team. Web stranica utrke je www.supsurf.net .

Sponzori „SUPer Surfers Challenge Zagreb – powered by Lenovo“ utrke su: LENOVO, CITY CENTER ONE, STARBOARD, Vibram FiveFingers®, Turistička Zajednica Grada Zagreba, Sailing.hr, Vocor media, Zagrebački Velesajam i naravno SURF SHOP.

Medijski pokrovitelji su: HRT, Mens Health Magazin, Adventure Sport Portal

9.5.2010. | “Održan je prvi "SUPer Surfers City Challenge Zagreb"„

“Održan je prvi "SUPer Surfers City Challenge Zagreb"„

U subotu 08.05. održan je prvi SUPer Surfers City Challenge Zagreb. Prisutni su je ocijenili kao najotkačeniju utrku godine. Ukupno 21 natjecatelj bio je na startu u City Centru One, od ozbiljnih profesionalnih natjecatelja, kanuista kao što je Luka Gojić, triatlonaca Lovro Lepan, Guinessov rekorder Mario Mlinarić, snowboardera Sebastian Fleiss, radijska voditeljica Ivana Mišerić te poznati avanturisti Luka Skerlev i Borna Peraić i jedan poveći broj rekreativaca koji su podizali atmosferu koje su zafrkancijom predvodili Kristijan Bakale i Valentin Markolini, dok je ozbiljnije windsurfere u utrci predvodila Matea Osojnik . Na startu utrke na glavnom ulazu u City Centar One natjecatelji su s 3 metra dugim daskama stvorili popriličnu gužvu.

                                                         

U 12:12 svi su startali u prvu etapu utrke do okretišta tramvaja u Prečkom, tu su se na startu opako kroz gužvu dasaka najbolje probili i na cilj među prvima stigli redom: Igor Gojić, Luka Skerlev, Borna Peraić i od djevojaka Inga Presker. Na livadici pored okretišta Luka i plesna skupina iz agencije Avanturist animirali su sve natjecatelje da sa njima otplešu egzotičan ples na radost i čuđenje svih prolaznika. Ispričavamo se svim vozačima koje je promet dasaka na potezu City Center One – Ljubljanska avenija – okretište prečko zbunio i šokirao, posebno se ispričavamo dragim gospođama koje je ples na okretištu šokirao.

U 12:45 stigao nam je naš tramvaj s vozačem, gospodinom Božom Gašperdom koji se na taj način uključio u utrku. Gospon Božo je prvo jednim driftanjem kroz okretište provjerio da li su svi spremni za surfanje i onda je punim gasom prošao sve stanice. Tu se ispričavamo svima koje je pun tramvaj dasaka koji ne otvara vrata zbunio i posebno gospodinu koji nam se kod Vrbana svakako htio pridružiti u utrci, da smo imali dasku viška poveli bi ga. Hvala ZET-u na sudjelovanju.

Gospodin Božo nas je iskrcao na Surf Shop stanici (Srednjaci – Braće Domany) tu je natjecatelje dočekao CITROËN DS3 s posebnim iznenađenjem.

                                                     

Natjecatelji su u Citroenu i oko njega trebali pronaći tri kuvertice s posebnim nagradama. Ovom se prilikom ispričavamo Citroenu Hrvatska za scenu čerupanja prelijepog DS3-a, dvadeset natjecatelja u roku trideset sekundi izvadili su sve što se iz auta izvaditi dalo i samo ih je moderator utrke spriječio u raskopavanju mašine… Tri nagrade su redom pokupili: Lovro Lepan – dvotjedni besplatni najam Stand Up Paddle kompleta, Inga Presker – tjedni najam SUP kompleta i Matea Osojnik – vikend najam SUP kompleta.

Uz znak sirene svi su startali u drugu etapu utrke stanica Surf Shop – Petrine - ulaz na Jarun. Ustvari startali su skoro svi jer je skupina avanturističkih zafrkanata koju je predvodio Kristijan Bakale svratila u obližnji dućan kupiti si pivce. Na cilj druge etape prvi su stigli redom: Luka Skerlev, Borna Peraić, Konan Ognjen Sedić, od djevojaka tu je ponovo prva bila Inga Presker.

Po dolasku svih natjecatelja u cilj druge etape prebacili smo se na plažu Malog jarunskog jezera gdje su krenule pripremu za onaj ozbiljan dio utrke, veslanje 4,2 km. Svi natjecatelji su dobili perajice koje su montirali na daske uz asistenciju ekipe iz Surf Shopa i vesla na koja su zalijepili svoje startne brojeve.

U 14:20 svi su stali na Starboardove Stand Up Paddle daske i krenuli u lagano zagrijavanje, u pripremama na startnoj poziciji imali smo i jedan pad, okupao se Igor Gojić, na oduševljenje Lovre i ekipe koja se ponadala da je to neki dobar znak.

Start prve hrvatske Stand Up Paddle utrke bio je označen točno u 14:28. Koliko smo god bili svjesni da je kanuist Igor Gojić favorit, iznenadili smo se kada smo ga na ulasku u Malo jezero vidjeli nakon manje od 30 minuta. Igor je ovu zahtjevnu dionicu odradio u nevjerojatnih 34 minute! Koju minutu iza njega stigli su i Lovro Lepan i Borna Peraić, od djevojaka tu je ponovo prva bila Inga Presker.

Nakon što su svi natjecatelji stigli u cilj krenula je ceremonija krunjenja prve kraljice i kralja Jaruna. Kraljicom Jaruna okrunjena je Inga Presker koja je uz krunu dobila i lijepi ljubičasti s cvjetićima ukrašen vrijedan LENOVO ideapad netbook. Kraljem Jaruna okrunjen je Igor Gojić koji je uz krunu dobio vrijedan poklon crni LENOVO ideapad netbook.

                                                       

 

Završetkom ceremonije krunjenja svi su natjecatelji dobili posebne nagrade, Aquapac – nepromočive torbice za svoje mobitele, na taj će način moći i na veslanju na daskama biti na vezi. Uz to su svi od Surf Shopa dobili dodatni dnevni najam Stand Up Paddle kompleta kad god zažele.

Galerija slika by Vjekoslav Ivčević           Galerija slika by Goran Zedoo Krajnović

Zahvaljujemo se svim partnerima utrke: City Centar One, CITROËN, LENOVO, Surf Shop, Starboard, Aquapac, Vocor media, Sailing.hr i naravno madijima koji su nas podržali a posebno medisjkim partnerima Antena Zagreb, 24sataZdravaKrava.hr… Uz to se posebno zahvaljujemo ZET-u bez kojeg ova utrka ne bi bila ni približno toliko atraktivna i naravno Gradu Zagrebu i velika zahvala ljudima u ŠRC Jarunu, bez kojih ovo ne bi bilo održano…

16.05. Stand Up Paddle i kajak test dan

U nedjelju dođite na Jarun i probajte Stand Up Paddle Surf – Uspravno Veslanje na Daskama

Surf Shop je na kraju utrke pozvao sve da za 8 dana u nedjelju 16.05. dođu ponovo na Jarun na Malo jezero na javnu prezentaciju i test SUP opreme i kajaka.

Ukupni poredak žene:

1)      Inga Presker (1290 bodova)

2)      Matea Osojnik (559 bodova)

3)      Ivana Mišerić

Ukupni poredak muškarci:

1)      Igor Gojić (2200 bodova)

2)      Borna Peraić (1940 bodova)

3)      Lovro Lepan (1910 bodova)

4)      Luka Skerlev (1890)

5)      Adonis Dukuzević (1630)

6)      Konan Ognjen Sedić (1580)

7)      Davor Marić (1480)

8)      Danijel Hofman (1120)

9)      Josip Hečimović (1005)

10)   Igor Mulideka (960)

11)   Mladen Budin (927)

12)   Sebastian Fleiss (868)

Fotografije: Vjekoslav Ivčević i Goran Zedoo Krajnović                Tekst: Ernest Kiseljak

7.5.2010. | Poziv na posljednji trening pred utrku + plan utrke

SUPer Surfers City Challenge Zagreb - 08.05.2010.

12:00  - Start utrke - City Center One – glavni ulaz

25 natjecatelja sa surf daskama pod rukom kreće trčeći u gradsku utrku

12:45 – svi zajedno natjecatelji, novinari i prateće osoblje ulaze u posebno organizirani tramvaj za utrku. Hvala ZET-e

13:15 - Izlaz iz tramvaja – stanica Surf Shop - Kontrolna točka CITROËN DS 3 – traženje skrivenog predmeta

Cilj druge kopnene etape – ulaz PETRINE

Selimo se na plažu istočne obale Malog jezera - između Piranhe i Aquariusa

14:30  - Start vodenog dijela utrke

Prve natjecatelje u cilju očekujemo u 15:20 (posljednje do 15:45)

16:00 - Krunjenje Kraljice i Kralja Jaruna

Nastavljamo s eventom i prezentacijskim programom do 19h

Vidimo se

23.4.2010. | Još 10 dana do utrke, požurite s prijavama jer imamo još samo 9 slobodnih mjesta!!!

“SUPer Surfers City Challenge Zagreb„

Još 10 dana do utrke, požurite s prijavama jer imamo još samo 9 slobodnih mjesta!!!

Tko će ući u borbu za dva LENOVO netbooka, tko će postati Kraljica a tko Kralj Jaruna?  Za mjesto Kraljice za sada se natječu samo dvije djevojke?! 

Svi natjecatelji dobivaju Lycra majicu utrke i Aquapac nepromočivu torbicu za svoj mobitel.  Naš glavni sponzor Lenovo pobrinuo se za glavne nagrade dva Lenovo netbooka, jedan za Kraljicu Jaruna i jedan za Kralja Jaruna.  Za ovo se zbilja isplati borit. Onima koji se još nisu upoznati sa Stand Up Paddlingom, preporučamo da što prije probaju. Nije teško ali vidjet ćete da s razlogom to nazivaju ultimativnim fitnessom. Prije samog veslanja na dasci trebate tu istu dasku ponijeti kroz grad do jezera dok vas ljudi u čudu gledaju. Istina damama smo sve to olakšali jer sa sobom mogu povesti kavalira koji će im pomoć nosit dasku! Djevojke što čekate, pink Lenovo netbook čeka na vas!!!

Pozivamo sve prijavljene ali i ostale koji se još dvoume oko prijave, da nas posjete u subotu 01.05. na Jarunu na Velikom jezeru, imat ćemo poslijepodnevni  trening ispred prostorija jedriličarskih klubova.

Kako bi uopće bilo moguće organizirati ovu utrku, Surf Shop je nabavio 25 jednakih kompleta Starboard Whooper daske i  Starboard enduro vesla. Starboard Whooper je SUP daska za sve uvjete, koja svojom veličinom i zapremninom od 168 litara pruža mogućnost veslanja različitim kategorijama veslača od lakih do teških.  Shvatili ste, broj natjecatelja je ograničen, zbog čega želimo vas koji ste spremni ozbiljno odraditi utrku i osvojiti vrijedne nagrade.   Kako bi u ovoj zahtjevnoj utrci  imali samo vas najtvrdoglavije, natjecatelje uveli smo kotizaciju u visini 180 kn. Kotizacija se uplaćuje kod prijave.

Plan utrke:

Skippers meeting je 08.05. u 10:30 u City Centru One na Surfmania štandu, gdje natjecateljima dodjeljujemo Lycra majice i daske s kojima kreću u utrku.

Start utrke je u 12:00 iz City Centra One odakle natjecatelji kreću  trkom prema prvoj kontrolnoj točki, tramvajskom okretištu Prečko gdje se popisuju rezultati prve etape. 

S daskama u rukama slijedi vožnja tramvajem na relaciji Okretište Prečko – stanica Surf Shop (Srednjaci) gdje vas na kontrolnoj točki CITROËN DS 3“ čeka tajni zadatak?!

S te kontrolne točke natjecatelji  kreću u drugu etapu utrke sve do Malog jezera na Jarunu.   

Na Malom jezeru čeka nas ANTENA Zagreb i njihov DJ show uživo. Tu imamo 30 minuta za tranziciju i postavljanje perajica na daske te pravi skippers meeting i upoznavanje s rutom 5 kilometara duge veslačke utrke na jezeru.

Vrijeme predviđeno za završetak veslačkog dijela utrke je između  40 do 70 minuta.

Napomena: Kopneni  dio utrke je više egzibicijskog karaktera, tako da će sistem bodovanja puno više vrednovati onaj pravi, vodeni dio, SUP veslanja. (Dame će u kopnenom dijelu utrke moći dovesti kavalira koji će im pomoć nosit dasku :-).

Pola sata nakon završetka utrke proglašavamo pobjednike i krunimo Kraljicu i Kralja Jaruna te dodjeljujemo nagrade.  Nakon toga se nastavlja egzibicijski dio programa s viteškim borbama u obaranju s daske i slično. Do noći će vas pratiti DJ event  radija ANTENA Zagreb.

Plan treninga:                                                                                                                         

Nakon plaćene kotizacije imate pravo na korištenje opreme za treninge. Do 30.04. broj treninga ograničen je količinom opreme koju imamo na raspolaganju, prijavite nam se što prije. Nakon 30.04. dolazi nam cijela količina dasaka i kreću pripreme punom parom. 

Predviđamo i  dva sastanka u većim grupama kako biste isprobali kako će utrka izgledati kad krenete u gužvi 25 natjecatelja.

VAŽNO svi koji se prijave ali će ispast prekobrojni za utrku 08.05. imat će priliku na mini SSCCZ utrci već slijedeći vikend 16.05. Prijave se primaju na E-mail: sup@surfmania.net ili nas posjetite direktno u Surf Shopu.

Suci i prateće osoblje

U organizaciji utrke ukupno je uključeno dvadesetak ljudi, uz organizatora  tu su suci i pomoćno osoblje na kontrolnim točkama bit će tu  još suci u kajacima te osoblje koje će pomagati  na plaži oko montaže perajica na daske te pripreme starta na Malom jezeru, uz to tu je i zaštitar s vatrogasnim ispitom i doktor.  Molimo sve koji se žele aktivno uključiti i pomoći oko utrke neka se jave na E-mail: surfmania@surfmania.net.

Na kraju bih zahvalio svima koji nam pomažu u organizaciji utrke:  City Center One, CITROËN, Lenovo, Starboard, Aquapac, Antena Zagreb, Vocor media,  24sata, Videa,  Zdravakrava, ŠRC Jarun, ZET…

 

 

18.3.2010. | Krenula je SUP sezona na Jarunu

Da, da, izmamilo nas je sunce da razgibamo sve mišićne skupine i odradimo dionicu koja će se peglati na SSCCZ utrci. Borna je krenuo nadobudno oštro dok nije počelo špricanje ledenom Jarunskom vodicom, pa se primirio u timskom duhu. Hm... Bili smo tri ozbiljna biznismena prije nego smo stali na daske, a gle sad - ponašamo se ko mala djeca. Znanstveni je zaključak  da surfanje i u tom obliku mijenja stanje svijesti i skida vam broj godina za barem 20-ak. Zaboravili smo sav stres s posla i guštali se sve dok nam se nakon sat vremena mokra stopalca nisu smrznula. Naime, Jarun trenutno ima tek 4 celzijevca i fakat je hladan... By the way, otkrili smo neke mišićne skupine za koje nismo ni  znali da postoje, i to naravno zbog muskulfibera... Zahvaljujući našem frendu Vjekoslavu Ivčeviću dobili smo i nekoliko slikica LINK

8.3.2010. | King & Queen of the lake

SUPer Surfers City Challenge Zagreb vas poziva na prijavu u natjecanje.

Polako nam se prijavljuju prvi natjecatelji, za ovu atraktivnu ali zahtjevnu utrku. Željeli bi naglasiti jednu važnu stvar, utrka nije samo za gospodu već i za dame jer na kraju utrke ćemo proglasiti Kraljicu i Kralja Jaruna. Za titulu «Queen of the lake» moći će se boriti samo djevojke, žene, komadi ženskog roda isključivo, da se nebi netko švercao.

U utrku, a time i u raspored treninga možete se prijaviti već danas na E-mail surfmania@surfmania.net . Kad skupimo prvih deset prijava počet ćemo objavljivati portfolio natjecatelja, što znaći da će te biti dobro upoznati s kime se borite za titulu Kralja jezera ili Kraljice jezera.

8.3.2010. | Sajam Sporta i Nautike - predpremijera utrke

U nedjelju 28.02. završio je 19. međunarodni Sajam sporta i nautike. SUPer Surfers City Challenge Zagreb se predstavio na malom štandu uz Surf Shop. Pokupili smo i prve prijave. Pazite broj natjecatelja i natjecateljica ograničen je na 25! Naravno predstavili smo i partnere utrke CITROEN, City Center One, Surf Shop i Starboard...

Bacite oko na fotogaleriji sajma > LINK <

Požurite s svojim prijavom E-mail: surfmania@surfmania.net

Galerija bottom

Budi u toku s događanjima, dodaj nas za
frenda i prati zbivanja putem fejsa!
Stand Up Paddling Croatia

Adresa: Ladislava Štritofa 18, 10000 Zagreb
Telefon: 01.3630921 | 099.3630921
www.surfmania.net

Surfmania d.o.o. Sva prava pridržana © 2010 | Dizajn i razvoj: Videa